Branza fierbinte cu fructe

Branza fierbinte cu fructe

Branza fierbinte cu fructe

Randament : 4-6 porții
Pregătire : 10 minute
Gatire : 30 minute
Total : 40 minute

Ingrediente

  • 1 brânză brie de 180-200 g (0,40-0,44 lb), 15 cm (6 in) în diametru
  • 250 ml (1 cană) cidru de gheață
  • ½ măr rosu, tăiat în cuburi foarte mici
  • ½ pară, tăiată în cuburi foarte mici
  • 30 ml (2 linguri) ceapă roșie, tăiată foarte fin
  • 15 ml (1 lingura) suc de lamaie
  • 15 ml (1 lingura) ulei de nuca
  • 5 ml (1 lingurita) sirop de artar
  • Sarati dupa gust
  • Piper dupa gust*
  • Biscuiti bagheta sau paine fara gluten*

Pregătirea

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F).
  2. Turnați otet balsamic într-un ceaun mic și lăsați-l să se reducă ușor la foc pentru a obține aproximativ 45 ml (3 linguri) de sirop.
  3. Într-un castron mic, amestecați cubulețele de mere și pere și ceapa tocată cu sucul de lămâie, uleiul și siropul de arțar. Se adauga sare si piper dupa gust; puneti deoparte la temperatura camerei.
  4. Într-o farfurie mică rezistentă la cuptor acoperită cu hârtie de copt sau aluminiu, puneți brie-ul. Se încălzește la cuptor pentru aproximativ 5 minute sau până când brânza curge ușor.
  5. Scoateți din cuptor și îndepărtați capacul de brânză. Puneți amestecul de fructe deasupra brânzei fierbinți apoi turnați siropul de gheață.
  6. Savurați imediat cu biscuiți sau cu o baghetă.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow