Branza fierbinte cu fructe
Branza fierbinte cu fructe
Randament : 4-6 porții
Pregătire : 10 minute
Gatire : 30 minute
Total : 40 minute
Ingrediente
- 1 brânză brie de 180-200 g (0,40-0,44 lb), 15 cm (6 in) în diametru
- 250 ml (1 cană) cidru de gheață
- ½ măr rosu, tăiat în cuburi foarte mici
- ½ pară, tăiată în cuburi foarte mici
- 30 ml (2 linguri) ceapă roșie, tăiată foarte fin
- 15 ml (1 lingura) suc de lamaie
- 15 ml (1 lingura) ulei de nuca
- 5 ml (1 lingurita) sirop de artar
- Sarati dupa gust
- Piper dupa gust*
- Biscuiti bagheta sau paine fara gluten*
Pregătirea
- Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F).
- Turnați otet balsamic într-un ceaun mic și lăsați-l să se reducă ușor la foc pentru a obține aproximativ 45 ml (3 linguri) de sirop.
- Într-un castron mic, amestecați cubulețele de mere și pere și ceapa tocată cu sucul de lămâie, uleiul și siropul de arțar. Se adauga sare si piper dupa gust; puneti deoparte la temperatura camerei.
- Într-o farfurie mică rezistentă la cuptor acoperită cu hârtie de copt sau aluminiu, puneți brie-ul. Se încălzește la cuptor pentru aproximativ 5 minute sau până când brânza curge ușor.
- Scoateți din cuptor și îndepărtați capacul de brânză. Puneți amestecul de fructe deasupra brânzei fierbinți apoi turnați siropul de gheață.
- Savurați imediat cu biscuiți sau cu o baghetă.
Care este reacția ta?