Panini umplut cu hrișcă
Panini umplut cu hrișcă
Randament : 6 clătite panini
Mod de preparare : 20-25 minute
Preparare : 15 minute
Total : 35-40 minute
Ingrediente
Aluat
- 125 ml (½ cană) făină de hrișcă*
- 125 ml (½ cană) făină universală fara gluten*
- 1 ml (¼ linguriță) gumă xantan
- 1 praf de sare
- 80 ml (⅓ cană) lapte
- 2 ouă mari
- 30 ml (2 linguri) ulei de măsline sau canola
Topping (pentru o crep)
- 15 ml (1 lingura) crema de branza tartinata*
- 7,5 ml (1 ½ linguriță) pesto de roșii uscate*
- Tăiați subțiri bucăți de carne de pasăre fiartă sau 2 până la 3 felii de piept de curcan fiert
- Câteva frunze de spanac baby
- Brânză elvețiană sau Jarsberg în fâșii subțiri
Pregătirea
- Într-un castron mare, amestecați bine făina, guma xantan și sarea.
- Adăugați treptat laptele, amestecând cu un tel; adăugați ouăle și uleiul. Lasă să stea 15 minute la temperatura camerei.
- Încingeți o tigaie antiaderentă sau o tigaie pentru creponare aproximativ 23 cm (9 inchi) la foc mediu.
- Cu ajutorul unei pensule, ungeți tigaia cu puțin ulei de canola sau de măsline. Turnați aproximativ 125 ml (½ cană) de aluat de clătite și înclinați ușor tava în toate direcțiile pentru a distribui uniform aluatul pe toată suprafața.
- Gatiti aproximativ 2 minute sau pana cand apar bule mici la suprafata si marginea aluatului este fiarta. Întoarceți clătitele și continuați să gătiți timp de 30 de secunde. Scoateți din tavă și puneți pe o tavă de copt. Procedați la fel și pentru restul aluatului.
- Ungeți fiecare crep cu cremă de brânză apoi pesto de roșii uscate. Aranjați bucățile de pui în centrul paninii, spanacul și brânza. Îndoiți cele 2 părți opuse apoi rulați pentru a se închide bine.
- Încingeți o tigaie cu nervuri sau antiaderență și grătar rulourile la foc mediu-înalt timp de aproximativ 1 minut pe fiecare parte sau până când devin maro auriu. Tăiați fiecare rulou și serviți cu o salată.
Care este reacția ta?