Caserolă cu fructe de mare

Caserolă cu fructe de mare

Caserolă cu fructe de mare

Randament : 6 portii
Preparare : 10 minute    
Gatire : 20 minute
Total : 30 minute

Ingrediente

Sos

  • 15 ml (1 lingura) unt sau ulei de masline
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 250 ml (1 cană) ciuperci feliate
  • 15 sparanghel, fiert și tăiat în bucăți de aproximativ 2,5 cm (1 inch)
  • 75 ml (5 linguri) făină universală*
  • 750 ml (3 căni) băutură de soia sau migdale*
  • 20 ml (4 lingurițe) vin alb sec (opțional)
  • 5 ml (1 lingurita) busuioc uscat*
  • 5 ml (1 lingurita) supa de pui deshidratata*
  • Sarati dupa gust
  • Piper dupa gust*
  • parmezan dupa gust

Fructe de mare

5 ml (1 lingurita) unt sau ulei de masline
227 g (½ lb) scoici mici
227 g (½ lb) creveti
1 conserva de ton de 120 g, scursa
1 conserva de carne de crab de 120 g, scursa

Pregătirea

  1. Intr-o cratita medie, topim untul la foc mediu-mare si caliti ceapa, usturoiul si ciupercile aproximativ 5 minute sau pana cand ciupercile isi elibereaza apa. Adăugați bucățile de sparanghel fiert și amestecați totul.
  2. Se dizolvă făina fara gluten în lapte și se adaugă în cratiță. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare, amestecând continuu. Reduceti focul si lasati sa se ingroase, amestecand din cand in cand.
  3. Se adauga vinul alb, busuiocul, bulionul de pui deshidratat, sare si piper si putin parmezan. Scoateți de pe foc.

Fructe de mare

  1. Se topesc 5 ml (1 lingurita) de unt intr-o tigaie si se calesc scoicile la foc iute pana se rumenesc usor; aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Adăugați în tigaie.
  2. În aceeași tigaie, căliți creveții până devin roz. Adăugați în tigaie. Se amestecă totul pentru a se acoperi bine.

Variantă

Puteti orna vasele cu piure de cartofi, stropiti cu branza mozzarella si rumeniti la cuptor.
Serviți cu orez sau alt acompaniament.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow