Caserolă cu fructe de mare
Caserolă cu fructe de mare
Randament : 6 portii
Preparare : 10 minute
Gatire : 20 minute
Total : 30 minute
Ingrediente
Sos
- 15 ml (1 lingura) unt sau ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 250 ml (1 cană) ciuperci feliate
- 15 sparanghel, fiert și tăiat în bucăți de aproximativ 2,5 cm (1 inch)
- 75 ml (5 linguri) făină universală*
- 750 ml (3 căni) băutură de soia sau migdale*
- 20 ml (4 lingurițe) vin alb sec (opțional)
- 5 ml (1 lingurita) busuioc uscat*
- 5 ml (1 lingurita) supa de pui deshidratata*
- Sarati dupa gust
- Piper dupa gust*
- parmezan dupa gust
Fructe de mare
5 ml (1 lingurita) unt sau ulei de masline
227 g (½ lb) scoici mici
227 g (½ lb) creveti
1 conserva de ton de 120 g, scursa
1 conserva de carne de crab de 120 g, scursa
Pregătirea
- Intr-o cratita medie, topim untul la foc mediu-mare si caliti ceapa, usturoiul si ciupercile aproximativ 5 minute sau pana cand ciupercile isi elibereaza apa. Adăugați bucățile de sparanghel fiert și amestecați totul.
- Se dizolvă făina fara gluten în lapte și se adaugă în cratiță. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare, amestecând continuu. Reduceti focul si lasati sa se ingroase, amestecand din cand in cand.
- Se adauga vinul alb, busuiocul, bulionul de pui deshidratat, sare si piper si putin parmezan. Scoateți de pe foc.
Fructe de mare
- Se topesc 5 ml (1 lingurita) de unt intr-o tigaie si se calesc scoicile la foc iute pana se rumenesc usor; aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Adăugați în tigaie.
- În aceeași tigaie, căliți creveții până devin roz. Adăugați în tigaie. Se amestecă totul pentru a se acoperi bine.
Variantă
Puteti orna vasele cu piure de cartofi, stropiti cu branza mozzarella si rumeniti la cuptor.
Serviți cu orez sau alt acompaniament.
Care este reacția ta?