Humus cu măsline

Humus cu măsline

Humus cu măsline

Randament: 375 ml (1½ cani)
Preparare: 15  minute
Gatire:  15 minute
Total: 30  minute

Ingrediente pentru hummus

  • 540 ml (1 cutie) năut, clătit și scurs*
  • Apă rece
  • 2,5 ml (½ linguriță) bicarbonat de sodiu
  • 5 ml (1 lingurita) usturoi tocat in ulei
  • 60 ml (¼ cană) tahini (unt de susan)*
  • 30 ml (2 linguri) ulei de măsline
  • 45 ml (3 linguri) suc de lamaie
  • 45 ml (3 linguri) apă rece
  • 2,5 ml (½ linguriță) sare

Ingrediente pentru umplutură

  • 45 ml (3 linguri) măsline fără sâmburi, tăiate felii
  • 15 ml (1 lingura) ulei de masline
  • Boia dulce*, dupa gust

Preparare:

  1. Într-un ceaun, puneți năutul și acoperiți cu de două ori volumul lor de apă rece. Adăugați bicarbonatul de sodiu. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 15 până la 20 de minute. Scurgere. Reveniți în oală și umpleți cu apă rece. Scoateți cât mai multă piele de năut (vor pluti la suprafața apei). Scurgeți din nou. Notă: acest pas este opțional, dar foarte recomandat pentru că este cel care vă permite să obțineți un hummus cremos și fin.
  2. Intr-un robot de bucatarie, pasa nautul, usturoiul, tahina, uleiul, zeama de lamaie, apa si sarea pana se omogenizeaza. Folosind o spatulă, răzuiți părțile laterale de câteva ori. Ajustați condimentele dacă este necesar.
  3. Când este gata de servire, întindeți humusul într-un vas puțin adânc. Se adauga apoi maslinele, un strop de ulei de masline si se stropesc cu boia.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow