Pâine rapidă cu roșii uscate și brânză
Pâine rapidă cu roșii uscate și brânză
Randament: aproximativ 12 felii
Preparare: 15 minute
Gatire: 50 minute (tava pentru paine)
sau 20 minute (tava pentru briose)
Total: 35 - 65 minute
Ingrediente
- 125 ml (½ cană) roșii uscate în ulei, bine scurse și tăiate
- 500 ml (2 căni) făină universală FĂRĂ GLUTEN
- 15 ml (3 lingurite) praf de copt*
- 2,5 ml (½ linguriță) sare, piper după gust
- 60 ml (¼ cană) făină de migdale măcinată*
- 175 ml (¾ cană) cheddar ascuțit ras sau altă brânză, după gust
- 3 oua calite
- 60 ml (4 linguri) ulei de măsline din borcanul de roșii uscate sau ulei de măsline virgin
- 175 ml (¾ cană) lapte călit
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 190°C (375°F). Ungeți o tavă de 23 cm x 13 cm (9 inchi x 5 inchi).
- Într-un bol, cerne făina, praful de copt, sare și piper. Se adauga faina de migdale macinata si branza rasa; A rezerva.
- Intr-un castron mare, bateti ouale apoi adaugati uleiul; amesteca bine.
- Adăugați amestecul de făină alternativ cu laptele.
- Adăugați bucățile de roșii uscate și amestecați bine.
- Turnați aluatul în tavă și lăsați să se odihnească 10 minute la temperatura camerei înainte de a da la cuptor.
- Gatiti aproximativ 50 de minute sau pana cand aluatul este fiert in centru. Se lasa la racit 10 minute inainte de a se desface.
- Consumați călduț sau rece.
NOTĂ
Varianta de pâine mică: ungeți o formă de brioșe sau puneți cutii de hârtie în formă și distribuiți uniform aluatul (12 pâini mici). Timpul de preparare se va reduce la aproximativ 20 de minute.