Pâine rapidă cu roșii uscate și brânză
Pâine rapidă cu roșii uscate și brânză
Randament: aproximativ 12 felii
Preparare: 15 minute
Gatire: 50 minute (tava pentru paine)
sau 20 minute (tava pentru briose)
Total: 35 - 65 minute
Ingrediente
- 125 ml (½ cană) roșii uscate în ulei, bine scurse și tăiate
- 500 ml (2 căni) făină universală FĂRĂ GLUTEN
- 15 ml (3 lingurite) praf de copt*
- 2,5 ml (½ linguriță) sare, piper după gust
- 60 ml (¼ cană) făină de migdale măcinată*
- 175 ml (¾ cană) cheddar ascuțit ras sau altă brânză, după gust
- 3 oua calite
- 60 ml (4 linguri) ulei de măsline din borcanul de roșii uscate sau ulei de măsline virgin
- 175 ml (¾ cană) lapte călit
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 190°C (375°F). Ungeți o tavă de 23 cm x 13 cm (9 inchi x 5 inchi).
- Într-un bol, cerne făina, praful de copt, sare și piper. Se adauga faina de migdale macinata si branza rasa; A rezerva.
- Intr-un castron mare, bateti ouale apoi adaugati uleiul; amesteca bine.
- Adăugați amestecul de făină alternativ cu laptele.
- Adăugați bucățile de roșii uscate și amestecați bine.
- Turnați aluatul în tavă și lăsați să se odihnească 10 minute la temperatura camerei înainte de a da la cuptor.
- Gatiti aproximativ 50 de minute sau pana cand aluatul este fiert in centru. Se lasa la racit 10 minute inainte de a se desface.
- Consumați călduț sau rece.
NOTĂ
Varianta de pâine mică: ungeți o formă de brioșe sau puneți cutii de hârtie în formă și distribuiți uniform aluatul (12 pâini mici). Timpul de preparare se va reduce la aproximativ 20 de minute.
Care este reacția ta?