Briose
Briose
Randament : 12 briose
Mod de preparare : 20 minute
Gatire : 30 minute
Total : 50 minute
Ingrediente
Baza
- 375 ml (1 ½ cană) făină universală*
- 10 ml (2 lingurițe) praf de copt*
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 60 ml (¼ cană) ulei de măsline
- 60 ml (¼ cană) sirop de arțar sau miere
- 125 ml (½ cană) lapte sau băutură din soia sau migdale
- 5 ml (1 lingurita) extract pur de vanilie
Pregătirea
- Într-un bol, amestecați făina, praful de copt și sarea.
- Intr-un alt castron batem oul, adaugam uleiul, siropul de artar, laptele si vanilia.
- Apoi adăugați ingredientele uscate la amestecul lichid.
- Bateți amestecul folosind un mixer manual timp de 3 până la 4 minute.
- Adăugați variațiile de ingrediente dorite și amestecați bine.
- Se toarnă într-o formă de brioșe în carcase de hârtie, aluminiu sau silicon.
- Rețineți că fructele și ciocolata sunt predispuse să se lipească de fundul formei.
- Dacă doriți un topping pe brioșe pentru a face blatul crocant, adăugați câțiva fulgi de zahăr de arțar și/sau zahăr brun.
- Coaceți la 180°C (350°F) timp de 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul brioșei iese curată.
Posibile variații
Cireșe și ciocolată
- 250 ml (1 cană) cireșe congelate, tăiate bucăți
- 60 ml (¼ cană) chipsuri de ciocolată neagră semidulce*
Afine
- 250 ml (1 cană) afine proaspete sau congelate
- 30 ml (2 linguri) semințe de chia*
Zmeura – ciocolata alba
- 250 ml (1 cană) zmeură proaspătă sau congelată
- 60 ml (¼ cană) chipsuri de ciocolată albă*
Stafide și arțar
- 125 ml (½ cană) stafide*
- 60 ml (¼ cană) nuci*
- Fulgi de arțar pentru decor
Portocală-merișor
- Reduceți de la 125 ml (½ cană) la 80 ml (⅓ cană) de lapte sau băutură pe bază de plante la alegere
- 125 ml (½ cană) afine proaspete* sau congelate
- 45 ml (3 linguri) suc de portocale
- Zest de portocală
Morcovi de cocos
- 250 ml (1 cană) morcovi rasi
- 125 ml (½ cană) stafide*
- 125 ml (½ cană) nucă de cocos ras*
- 1 mar, curatat de coaja, fara miez si ras
- 1 praf de nucsoara macinata*
Care este reacția ta?