burgeri cu pui parmegiano
burgeri cu pui parmegiano
Randament : 2 portii
Pregatire : 20 minute
Gatire : 30-40 minute
Total : 50 minute-1 ora
Ingrediente
- 2 chifle pentru hamburger cumpărate din magazin sau de casă*
- 30 ml (2 linguri) ulei de măsline
- 1 ou mare bătut
- 160 ml (⅔ cană) parmezan ras
- 60 ml (¼ cană) sos marinara*
- 230 g (½ lb) pui măcinat
- 1 catel de usturoi, tocat
- ½ ceapă galbenă mică, tocată
- 8 frunze de busuioc
Pregătirea
- Preîncălziți cuptorul la 190°C (375°F). Pune o foaie de hârtie de copt pe o foaie de copt.
- Combinați uleiul de măsline, oul, 60 ml (¼ cană) parmezan ras, puiul măcinat, usturoiul și ceapa galbenă mică. Se amestecă totul și se formează 2 bile de aceeași dimensiune.
- Se aseaza pe tava de copt si se da la cuptor pana cand carnea este rumenita si fiarta.
- Reincalzeste sosul marinara si tine-l la cald.
- Scoateți chiftelele din cuptor și rumeniți-le într-o tigaie timp de 3 până la 4 minute pentru a deveni crocante.
- Adaugam branza ramasa si lasam totul in tava pana se topeste branza.
- Asezam frunzele de busuioc pe jumatate din chifla de jos si punem deasupra chiftelul gratinat. Acoperiți cu sos marinara. Serviți imediat.
Variantă
Pentru a vă prepara chifla de hamburger de casă fără gluten, coaceți aluatul de pâine preferat în farfurii mici de plăcintă.
Care este reacția ta?