Quiche cu somon și spanac

Quiche cu somon și spanac

Quiche cu somon și spanac

Randament:  6 portii
Preparare: 45 minute
Gatire: 40 minute
Total: 85 minute

 

Ingrediente pentru crusta

  • 250 ml (1 cană) făină universală fara gluten* (vezi nota)
  • 30 ml (2 linguri) semințe de in măcinate*
  • 1 ml (¼ linguriță) sare
  • 90 ml (6 linguri) unt nesarat, rece si taiat cubulete (sau unt vegetal)
  • 15 ml (1 lingura) apa rece

Ingrediente pentru umplutură

  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 30 ml (2 linguri) ulei de măsline
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 140 g (6 căni) baby spanac, tocat grosier
  • 7,5 ml (1½ linguriță) busuioc uscat*
  • 4 oua batute
  • 125 ml (½ cană) lapte de vacă sau băutură vegetală*
  • 340 g (¾ lb) file de somon fără piele, tăiat în bucăți
  • 250 ml (1 cană) brânză mozzarella rasă
  • Sare si piper*

Preparare:

Crustă

  1. Într-un robot de bucătărie, combinați făina (vezi nota), semințele de in și sarea. Adăugați untul și amestecați câteva secunde pe rând până ajunge de mărimea mazărei. Adăugați apă, dacă este necesar. Scoateți aluatul din robot și formați un disc. Acoperiți și lăsați la frigider pentru 30 de minute sau congelați timp de 15 minute.
  2. Așezați grătarul în partea de jos a cuptorului. Preîncălziți cuptorul la 220°C (425°F).
  3. Întindeți ușor aluatul între două foi de hârtie cerată. Tapetați o formă de quiche de aproximativ 25 cm (10 inchi) în diametru. Îndoiți excesul de aluat spre interior apăsând pe margini.
  4. Înțepăți toată suprafața cu o furculiță și gătiți la cuptor timp de 8 minute. Puneti deoparte crusta.
  5. Reduceți temperatura cuptorului la 180°C (350°F).

Garnitura

  1. Într-o tigaie mare, rumeniți ceapa în ulei timp de 5 minute. Adăugați ardeiul roșu, spanacul și busuiocul și gătiți încă 2-3 minute. Sare si piper. Se întinde peste crustă.
  2. Într-un castron mediu, combinați ouăle, laptele sau băutura pe bază de plante, sare și piper. Bateți energic până când amestecul este omogen. Se toarnă peste legume.
  3. Se adauga somonul si se presara cu branza mozzarella. Coaceți aproximativ 35 de minute sau până când ouăle sau copt in centru. Se lasa sa se odihneasca 10 minute si se serveste.
     

NOTĂ
Dacă făina dvs. universală nu conține gumă xantan, adăugați 5 ml (1 linguriță) la pasul 1 al crustei.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow