Fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata

Fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata

Fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata

Secretul lui pentru a avea biscuiți frumoși este să răcească aluatul cel puțin 6 ore la frigider. Un desert câștigător care va mulțumi atât tinerii, cât și bătrânilor!

Pregătire : 15 minute
Gatire : 15 minute
Total : 30 minute
Refrigerare : 6 ore
Randament : 42 până la 48 fursecuri

Ingrediente

  • 500 ml (2 căni) făină universală*
  • 375 ml (1 ½ cană) fulgi de ovăz cu gătire rapidă*
  • 5 ml (1 lingurita) bicarbonat de sodiu
  • 2,5 ml (½ linguriță) sare
  • 2 oua
  • 250 ml (1 cană) zahăr
  • 250 ml (1 cană) zahăr brun
  • 15 ml (1 lingura) esenta pura de vanilie
  • 250 ml (1 cană) unt sau margarină, moale
  • 500 ml (2 căni) chipsuri de ciocolată*

Pregătirea

  1. Într-un castron mediu, amestecați făina, ovăzul, bicarbonatul de sodiu și sarea. A rezerva.
  2. Într-un castron mare, bateți ouăle, zahărul, zahărul brun, esența de vanilie și untul.
  3. Adăugați ingredientele uscate și bateți cu un mixer electric până când amestecul este gros, răzuind marginile după cum este necesar. Apoi adăugați fulgii de ciocolată și amestecați totul folosind o lingură de lemn.
  4. Acoperiți și lăsați la frigider pentru minim 6 ore.
  5. Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F). 
  6. Modelați fursecurile în bile (aproximativ 42 până la 48). Așezați-le pe o foaie de biscuiți acoperită cu pergament (12 pe foaie). Folosind o furculiță umedă, aplatizați biscuiții pentru a forma un biscuit de aproximativ 5 cm (2 inchi) în diametru.
  7. Coaceți pe grătarul de sus timp de 15 până la 18 minute sau până când fursecurile devin maro auriu. Se scot din cuptor, se asteapta 2 minute inainte de a scoate cu grija biscuitii cu o spatula si apoi se lasa la racit pe un gratar.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow