Fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata
Fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata
Secretul lui pentru a avea biscuiți frumoși este să răcească aluatul cel puțin 6 ore la frigider. Un desert câștigător care va mulțumi atât tinerii, cât și bătrânilor!
Pregătire : 15 minute
Gatire : 15 minute
Total : 30 minute
Refrigerare : 6 ore
Randament : 42 până la 48 fursecuri
Ingrediente
- 500 ml (2 căni) făină universală*
- 375 ml (1 ½ cană) fulgi de ovăz cu gătire rapidă*
- 5 ml (1 lingurita) bicarbonat de sodiu
- 2,5 ml (½ linguriță) sare
- 2 oua
- 250 ml (1 cană) zahăr
- 250 ml (1 cană) zahăr brun
- 15 ml (1 lingura) esenta pura de vanilie
- 250 ml (1 cană) unt sau margarină, moale
- 500 ml (2 căni) chipsuri de ciocolată*
Pregătirea
- Într-un castron mediu, amestecați făina, ovăzul, bicarbonatul de sodiu și sarea. A rezerva.
- Într-un castron mare, bateți ouăle, zahărul, zahărul brun, esența de vanilie și untul.
- Adăugați ingredientele uscate și bateți cu un mixer electric până când amestecul este gros, răzuind marginile după cum este necesar. Apoi adăugați fulgii de ciocolată și amestecați totul folosind o lingură de lemn.
- Acoperiți și lăsați la frigider pentru minim 6 ore.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F).
- Modelați fursecurile în bile (aproximativ 42 până la 48). Așezați-le pe o foaie de biscuiți acoperită cu pergament (12 pe foaie). Folosind o furculiță umedă, aplatizați biscuiții pentru a forma un biscuit de aproximativ 5 cm (2 inchi) în diametru.
- Coaceți pe grătarul de sus timp de 15 până la 18 minute sau până când fursecurile devin maro auriu. Se scot din cuptor, se asteapta 2 minute inainte de a scoate cu grija biscuitii cu o spatula si apoi se lasa la racit pe un gratar.
Care este reacția ta?