Granola cu miere, migdale si alune
Granola cu miere, migdale si alune
Randament: 750 ml (3 căni)
Pregătire: 25 minute
Gatire: 65 minute
Total: 90 minute
Ingrediente
- 375 ml (1½ cană) fulgi de hrișcă* sau quinoa* sau fulgi de ovăz* (sau un amestec de 2 sau 3 dintre acești fulgi)
- 125 ml (½ cană) făină de migdale*
- 80 ml (⅓ cana) alune de padure, tocate*
- 45 ml (3 linguri) semințe de cânepă*
- 1 praf de sare
- 1 albus de ou
- 30 ml (2 linguri) ulei de canola
- 60 ml (¼ cană) miere
- Fructe uscate* la alegere (merișoare uscate, stafide sau curmale tocate)
Preparare:
- Așezați grătarul în centrul cuptorului și preîncălziți cuptorul la 120°C (250°F).
- Într-un castron mare, combinați primele 5 ingrediente.
- Într-un castron mic, bate albușul cu o furculiță până devine ușor spumos. Adăugați miere și ulei, amestecați bine.
- Adăugați acest preparat la ingredientele uscate și amestecați din nou.
- Se intinde pe o tava tapetata cu hartie de copt si se preseaza uniform pentru a forma un dreptunghi de aproximativ 18 x 28 cm (7 x 11 inchi).
- Se da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute (nu se amesteca).
- Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca aproximativ 10 minute.
- Apoi, folosind o furculiță sau degetele, rupeți în bucăți mici de dimensiunea dorită. Reveniți la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
- Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet pe foaia de copt (vor fi si mai crocante dupa racire).
- Adăugați fructele uscate, dacă doriți, și păstrați-le în recipiente de sticlă ermetice.
NOTĂ
Mierea poate fi înlocuită cu sirop de arțar.
Care este reacția ta?