Granola cu miere, migdale si alune

Granola cu miere, migdale si alune

Granola cu miere, migdale si alune

Randament:  750 ml (3 căni)
Pregătire: 25 minute
Gatire: 65 minute
Total: 90 minute

 

Ingrediente

  • 375 ml (1½ cană) fulgi de hrișcă* sau quinoa* sau fulgi de ovăz* (sau un amestec de 2 sau 3 dintre acești fulgi)
  • 125 ml (½ cană) făină de migdale*
  • 80 ml (⅓ cana) alune de padure, tocate*
  • 45 ml (3 linguri) semințe de cânepă*
  • 1 praf de sare
  • 1 albus de ou
  • 30 ml (2 linguri) ulei de canola
  • 60 ml (¼ cană) miere
  • Fructe uscate* la alegere (merișoare uscate, stafide sau curmale tocate)

Preparare:

  1. Așezați grătarul în centrul cuptorului și preîncălziți cuptorul la 120°C (250°F).
  2. Într-un castron mare, combinați primele 5 ingrediente.
  3. Într-un castron mic, bate albușul cu o furculiță până devine ușor spumos. Adăugați miere și ulei, amestecați bine. 
  4. Adăugați acest preparat la ingredientele uscate și amestecați din nou. 
  5. Se intinde pe o tava tapetata cu hartie de copt si se preseaza uniform pentru a forma un dreptunghi de aproximativ 18 x 28 cm (7 x 11 inchi).
  6. Se da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute (nu se amesteca).
  7. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca aproximativ 10 minute.
  8. Apoi, folosind o furculiță sau degetele, rupeți în bucăți mici de dimensiunea dorită. Reveniți la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
  9. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet pe foaia de copt (vor fi si mai crocante dupa racire).
  10. Adăugați fructele uscate, dacă doriți, și păstrați-le în recipiente de sticlă ermetice.
     

NOTĂ
Mierea poate fi înlocuită cu sirop de arțar.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow