Clătite cu hrișcă, afine și banane

Clătite cu hrișcă, afine și banane

Clătite cu hrișcă, afine și banane

Randament: 12 clatite
Preparare: 20 minute
Gatire : 20 minute
Total : 40 minute

Ingrediente

  • 250 ml (1 cană) făină de hrișcă*
  • 125 ml (½ cană) făină de orez brun*
  • 15 ml (1 lingura) praf de copt*
  • 5 ml (1 lingurita) faina de amarant*
  • 410 ml (1 ⅔ cană) băutură de migdale*
  • 30 ml (4 linguri) sirop de artar
  • 10 ml (2 lingurițe) extract pur de vanilie
  • Pastai dintr-o tulpina de vanilie (optional)
  • 2 banane piure
  • 250 ml (1 cană) afine

Pregătirea

  1. Se amestecă făina, praful de copt și făina de amarant.
  2. Adăugați treptat băutura de migdale și amestecați până se obține un amestec omogen.
  3. Adăugați siropul de arțar, extractul de vanilie, apoi adăugați păstăile de vanilie, banana și amestecați cu o spatulă. Dacă afinele sunt proaspete, amestecați-le la acest pas.
  4. Încinge o tigaie antiaderentă. Ungeți ușor tava și turnați în ea 60 ml (¼ cană) din amestec. Asigurați-vă că este fierbinte când turnați prima clătită. Daca afinele sunt inghetate, adauga-le in acest pas asezand-le pe clatita inainte de a o intoarce.
  5. Așteptați să se formeze bule pe toată suprafața clătitei înainte de a o întoarce. Repetați cu amestecul rămas.

Savurați cu un strop de sirop de arțar sau melasă.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow