Clătite cu hrișcă, afine și banane
Clătite cu hrișcă, afine și banane
Randament: 12 clatite
Preparare: 20 minute
Gatire : 20 minute
Total : 40 minute
Ingrediente
- 250 ml (1 cană) făină de hrișcă*
- 125 ml (½ cană) făină de orez brun*
- 15 ml (1 lingura) praf de copt*
- 5 ml (1 lingurita) faina de amarant*
- 410 ml (1 ⅔ cană) băutură de migdale*
- 30 ml (4 linguri) sirop de artar
- 10 ml (2 lingurițe) extract pur de vanilie
- Pastai dintr-o tulpina de vanilie (optional)
- 2 banane piure
- 250 ml (1 cană) afine
Pregătirea
- Se amestecă făina, praful de copt și făina de amarant.
- Adăugați treptat băutura de migdale și amestecați până se obține un amestec omogen.
- Adăugați siropul de arțar, extractul de vanilie, apoi adăugați păstăile de vanilie, banana și amestecați cu o spatulă. Dacă afinele sunt proaspete, amestecați-le la acest pas.
- Încinge o tigaie antiaderentă. Ungeți ușor tava și turnați în ea 60 ml (¼ cană) din amestec. Asigurați-vă că este fierbinte când turnați prima clătită. Daca afinele sunt inghetate, adauga-le in acest pas asezand-le pe clatita inainte de a o intoarce.
- Așteptați să se formeze bule pe toată suprafața clătitei înainte de a o întoarce. Repetați cu amestecul rămas.
Savurați cu un strop de sirop de arțar sau melasă.
Care este reacția ta?