Ovăz, o cereală specială

Această cereală este una dintre cerealele de evitat datorită riscului ridicat de contaminare. Într-adevăr, este foarte des cultivat, transportat sau măcinat în aceleași medii ca și cerealele care conțin gluten. Prin urmare, ovăzul obișnuit trebuie evitat pentru persoanele cu boală celiacă.

Ovăz, o cereală specială

Această cereală este una dintre cerealele de evitat datorită riscului ridicat de contaminare. Într-adevăr, este foarte des cultivat, transportat sau măcinat în aceleași medii ca și cerealele care conțin gluten. Prin urmare, ovăzul obișnuit trebuie evitat pentru persoanele cu boală celiacă.

Acum există pe piață ovăz FĂRĂ GLUTEN, care este diferit de ovăzul obișnuit (contaminat).

Atunci când un produs FĂRĂ GLUTEN conține ovăz, este necesar ca acest ovăz să fie menționat în mod specific ca FĂRĂ GLUTEN în lista de ingrediente.

Precauții de luat cu privire la ovăz

Un număr mic de persoane cu boală celiacă nu poate tolera ovăzul FĂRĂ GLUTEN. Propunem o abordare prudentă în ceea ce privește introducerea acesteia în alimentația persoanelor cu boală celiacă. Mai întâi trebuie observată o etapă de normalizare a anticorpilor anti-transglutaminază (aproximativ 6 luni până la 2 ani după începerea unei diete stricte fără gluten). De asemenea, se recomandă monitorizarea medicală în cel puțin primul an de introducere treptată a ovăzului FĂRĂ GLUTEN.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow