Baton de granola-arțar
Baton de granola-arțar

Randament : 16 batoane
Preparare : 10 minute
Gatire : 20 minute
Total : 30 minute
Ingrediente
- 750 ml (3 căni) fulgi de ovăz puri*
- 500 ml (2 căni) cereale crocante de orez*
- 125 ml (½ cană) zahăr brun
- 125 ml (½ cană) făină de migdale măcinată*
- Putina sare
- 80 ml (⅓ cană) ulei de canola
- 80 ml (⅓ cană) sirop de arțar
- 80 ml (⅓ cană) suc de portocale
- 180 ml (¾ cană) chipsuri de ciocolată*
Pregătirea
- Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F).
- Ungeți părțile laterale și inferioare unei foi de prăjituri de 38,1 x 25,4 cm (10 in. x 15 in.) și tapetați-o cu hârtie de copt, lăsând-o să depășească pe două părți.
- Într-un castron, combinați ovăzul, cerealele, zahărul brun, făina de migdale măcinate și sarea. Adăugați fulgii de ciocolată și amestecați bine.
- Într-un castron mic, combinați uleiul, siropul de arțar și sucul.
- Se toarnă peste ingredientele uscate și se amestecă bine până când amestecul este bine umezit.
- Se întinde pe tava de copt și se presează într-un strat uniform.
- Coaceți aproximativ 20 de minute sau până când blatul devine maro auriu.
- Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca 20 de minute.
- Se scoate din forma și se taie în 16 batoane apoi se lasă să se răcească complet înainte de a se păstra într-un recipient ermetic.
Care este reacția ta?






