Baton de granola-arțar

Baton de granola-arțar

Baton de granola-arțar

Randament : 16 batoane
Preparare : 10 minute
Gatire : 20 minute
Total : 30 minute

Ingrediente

  • 750 ml (3 căni) fulgi de ovăz puri*
  • 500 ml (2 căni) cereale crocante de orez*
  • 125 ml (½ cană) zahăr brun
  • 125 ml (½ cană) făină de migdale măcinată*
  • Putina sare
  • 80 ml (⅓ cană) ulei de canola
  • 80 ml (⅓ cană) sirop de arțar
  • 80 ml (⅓ cană) suc de portocale
  • 180 ml (¾ cană) chipsuri de ciocolată*

Pregătirea

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F).
  2. Ungeți părțile laterale și inferioare unei foi de prăjituri de 38,1 x 25,4 cm (10 in. x 15 in.) și tapetați-o cu hârtie de copt, lăsând-o să depășească pe două părți.
  3. Într-un castron, combinați ovăzul, cerealele, zahărul brun, făina de migdale măcinate și sarea. Adăugați fulgii de ciocolată și amestecați bine.
  4. Într-un castron mic, combinați uleiul, siropul de arțar și sucul.
  5. Se toarnă peste ingredientele uscate și se amestecă bine până când amestecul este bine umezit.
  6. Se întinde pe tava de copt și se presează într-un strat uniform.
  7. Coaceți aproximativ 20 de minute sau până când blatul devine maro auriu.
  8. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca 20 de minute.
  9. Se scoate din forma și se taie în 16 batoane apoi se lasă să se răcească complet înainte de a se păstra într-un recipient ermetic.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow