Coaste la grătar
Coaste la grătar
![Coaste la grătar](https://celiachie.ro/uploads/images/202403/image_750x_6609367d1dead.jpg)
Randament : 4 portii Moderate
de preparare : 10 minute
Gatire : 1 ora 35 minute - 1 ora 45 minute
Total : 1 ora 45 minute - 1 ora 55 minute
Ingrediente
- 2 kg coaste de porc
- 1 ceapa, tocata grosier
- 2 foi de dafin
- 3 cuișoare*
Sos pentru grătar*
- 80 ml (⅓ cană) zahăr brun
- 60 ml (¼ cană) oțet de orez*
- 45 ml (3 linguri) sos de soia*
- 15 ml (1 lingura) sos Worcestershire*
- 160 ml (⅔ cană) pastă de tomate
- 5 ml (1 lingurita) boia*
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
Pregătirea
- Într-o cratiță mare, puneți coastele cu ceapa, foile de dafin și cuișoarele. Acoperiți cu apă.
- Aduceți la fiert și fierbeți coastele timp de 1 oră și 15 minute.
- Într-un vas mare, puțin adânc, combinați toate ingredientele pentru sosul de grătar. Puneti deoparte.
- Cand coastele sunt fierte, le scurgem si le punem imediat in sos, avand grija sa le imbraci bine in sos.
- Preîncălziți cuptorul la 200°C (400°F).
- Puneți coastele într-o tavă de copt.
- Ungeți coastele cu sosul de grătar și coaceți timp de 20 până la 30 de minute.
Care este reacția ta?
![like](https://celiachie.ro/assets/img/reactions/like.png)
![dislike](https://celiachie.ro/assets/img/reactions/dislike.png)
![love](https://celiachie.ro/assets/img/reactions/love.png)
![funny](https://celiachie.ro/assets/img/reactions/funny.png)
![angry](https://celiachie.ro/assets/img/reactions/angry.png)
![sad](https://celiachie.ro/assets/img/reactions/sad.png)
![wow](https://celiachie.ro/assets/img/reactions/wow.png)