Coaste la grătar

Coaste la grătar

Coaste la grătar

Randament : 4 portii Moderate
de preparare : 10 minute
Gatire : 1 ora 35 minute - 1 ora 45 minute
Total : 1 ora 45 minute - 1 ora 55 minute

Ingrediente

  • 2 kg coaste de porc
  • 1 ceapa, tocata grosier
  • 2 foi de dafin
  • 3 cuișoare*

Sos pentru grătar*

  • 80 ml (⅓ cană) zahăr brun
  • 60 ml (¼ cană) oțet de orez*
  • 45 ml (3 linguri) sos de soia*
  • 15 ml (1 lingura) sos Worcestershire*
  • 160 ml (⅔ cană) pastă de tomate
  • 5 ml (1 lingurita) boia*
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt

Pregătirea

  1. Într-o cratiță mare, puneți coastele cu ceapa, foile de dafin și cuișoarele. Acoperiți cu apă.
  2. Aduceți la fiert și fierbeți coastele timp de 1 oră și 15 minute.
  3. Într-un vas mare, puțin adânc, combinați toate ingredientele pentru sosul de grătar. Puneti deoparte.
  4. Cand coastele sunt fierte, le scurgem si le punem imediat in sos, avand grija sa le imbraci bine in sos.
  5. Preîncălziți cuptorul la 200°C (400°F).
  6. Puneți coastele într-o tavă de copt.
  7. Ungeți coastele cu sosul de grătar și coaceți timp de 20 până la 30 de minute.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow