Carne de vită fiartă cu vin roșu

Carne de vită fiartă cu vin roșu

Carne de vită fiartă cu vin roșu

Randament : 4-6 portii
Preparare : 10 minute
Gatire : 1 ora 35 minute
Total : 1 ora 45 minute

Ingrediente

  • Ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 kg carne de vită la fiert (de exemplu, friptură de vită cu lamă inferioară)
  • Sarati dupa gust
  • Piper dupa gust*
  • 5 sau 6 boabe de ienibahar (opțional)*
  • Boia (optional)*
  • 250 ml (1 cană) vin roșu
  • 1 L (4 cesti) supa de vita sau de legume*
  • 4 crengute de cimbru uscat*
  • 4 foi de dafin*
  • Muștar de Dijon (opțional)*

Pregătirea

  1. Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu și căliți usturoiul și ceapa pentru câteva minute. Puneti deoparte.
  2. În aceeași tigaie, prăjiți carnea pe fiecare parte la care ați adăugat sare, piper și, dacă doriți, 5 sau 6 boabe de ienibahar pe care le-ați măcinat singur și boia de ardei. Puneti deoparte bucata de carne.
  3. În aceeași cratiță se toarnă vinul, bulionul și se adaugă crenguțele de cimbru și foile de dafin. Se adauga ceapa, usturoiul si bucata de vita acoperita cu o parte de mustar de Dijon.
  4. Acoperiți și fierbeți la foc mic-mediu timp de 1 oră și 30 de minute.

Servește carnea de vită gătită lent cu piure de cartofi cu usturoi și fasole verde.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow