Carne de vită fiartă cu vin roșu
Carne de vită fiartă cu vin roșu
Randament : 4-6 portii
Preparare : 10 minute
Gatire : 1 ora 35 minute
Total : 1 ora 45 minute
Ingrediente
- Ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 ceapa, tocata
- 1 kg carne de vită la fiert (de exemplu, friptură de vită cu lamă inferioară)
- Sarati dupa gust
- Piper dupa gust*
- 5 sau 6 boabe de ienibahar (opțional)*
- Boia (optional)*
- 250 ml (1 cană) vin roșu
- 1 L (4 cesti) supa de vita sau de legume*
- 4 crengute de cimbru uscat*
- 4 foi de dafin*
- Muștar de Dijon (opțional)*
Pregătirea
- Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu și căliți usturoiul și ceapa pentru câteva minute. Puneti deoparte.
- În aceeași tigaie, prăjiți carnea pe fiecare parte la care ați adăugat sare, piper și, dacă doriți, 5 sau 6 boabe de ienibahar pe care le-ați măcinat singur și boia de ardei. Puneti deoparte bucata de carne.
- În aceeași cratiță se toarnă vinul, bulionul și se adaugă crenguțele de cimbru și foile de dafin. Se adauga ceapa, usturoiul si bucata de vita acoperita cu o parte de mustar de Dijon.
- Acoperiți și fierbeți la foc mic-mediu timp de 1 oră și 30 de minute.
Servește carnea de vită gătită lent cu piure de cartofi cu usturoi și fasole verde.
Care este reacția ta?