Supă de Quinoa și Dovlecei
Supă de Quinoa și Dovlecei
Randament: 6-8 porții
Pregătire: 20 minute
Gatire: 25 minute
Total: 45 minute
Congelare
Ingrediente
- 2 morcovi, decojiti si feliati
- 2 tulpini de telina, taiate cubulete
- 1 praz alb, feliat
- 30 ml (2 linguri) ulei de măsline
- 2 catei de usturoi, tocati
- 2,5 ml (1/2 linguriță) chimen*
- 2,5 ml (1/2 linguriță) pudră de chili*
- 1 praf de fulgi de ardei iute macinati*
- 500 ml (2 căni) de dovleac, decojit și tăiat cubulețe
- 60 g (1/3 cană) quinoa crudă, lasata in apa 15 minute, clătită și scursă*
- 1,5 litri (6 căni) bulion de legume*
- 1 conserve (398 ml (14 oz)) roșii tăiate cubulețe
- 2 frunze de dafin*
- 500 ml (2 căni) frunze de kale, tulpinite și tocate
- Sare si piper*
Preparare:
- Într-o cratiță mare la foc mediu, înmoaie morcovii, țelina și prazul în ulei. Sare si piper.
- Adăugați usturoiul, condimentele, dovleceii și continuați să gătiți la foc mic câteva minute.
- Adăugați quinoa, bulionul, roșiile și frunza de dafin.
- Acoperiți și aduceți la fiert aproximativ 20 de minute sau până când dovleceii sunt fragezi.
- Adăugați kale și continuați să gătiți până se ofilesc ușor.
- Puneti condimentul. Se serveste fierbinte.
NOTĂ
Dacă a mai rămas supă, la reîncălzire, este posibil ca quinoa să fi continuat să se umfle; adăugați apa dacă este necesar.
Care este reacția ta?