Supă de Quinoa și Dovlecei

Supă de Quinoa și Dovlecei

Supă de Quinoa și Dovlecei

Randament:  6-8 porții
Pregătire: 20 minute
Gatire: 25 minute
Total: 45 minute
Congelare
 

Ingrediente

  • 2 morcovi, decojiti si feliati
  • 2 tulpini de telina, taiate cubulete
  • 1 praz alb, feliat
  • 30 ml (2 linguri) ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2,5 ml (1/2 linguriță) chimen*
  • 2,5 ml (1/2 linguriță) pudră de chili*
  • 1 praf de fulgi de ardei iute macinati*
  • 500 ml (2 căni) de dovleac, decojit și tăiat cubulețe
  • 60 g (1/3 cană) quinoa crudă, lasata in apa 15 minute, clătită și scursă*
  • 1,5 litri (6 căni) bulion de legume*
  • 1 conserve (398 ml (14 oz)) roșii tăiate cubulețe
  • 2 frunze de dafin*
  • 500 ml (2 căni) frunze de kale, tulpinite și tocate
  • Sare si piper*

Preparare:

  1. Într-o cratiță mare la foc mediu, înmoaie morcovii, țelina și prazul în ulei. Sare si piper.
  2. Adăugați usturoiul, condimentele, dovleceii și continuați să gătiți la foc mic câteva minute.
  3. Adăugați quinoa, bulionul, roșiile și frunza de dafin.
  4. Acoperiți și aduceți la fiert aproximativ 20 de minute sau până când dovleceii sunt fragezi.
  5. Adăugați kale și continuați să gătiți până se ofilesc ușor.
  6. Puneti condimentul. Se serveste fierbinte.

NOTĂ
Dacă a mai rămas supă, la reîncălzire, este posibil ca quinoa să fi continuat să se umfle; adăugați apa dacă este necesar.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow