Salată de pepene verde, creveți și feta
Salată de pepene verde, creveți și feta
Randament : 9 portii
Pregatire : 15 minute
Gatire : 2-3 minute
Total : 17-18 minute
Ingrediente
- 200 g (0,44 lb) de creveți, decojiți și devenați
- 30 ml (2 linguri) ulei de măsline
- Un praf de piper cayenne*
- Sarati dupa gust
- Piper dupa gust*
- 1 pepene verde, aproximativ 1,5 kg (3 lb), tăiat cubulețe
- 1 cană (250 ml) rucola
- 180 ml (¾ cană) brânză feta, mărunțită
Vinaigretă
- 30 ml (2 linguri) suc de lamaie
- 2,5 ml (½ linguriță) miere
- 60 ml (¼ cană) ulei de măsline
Pregătirea
- Marinați creveții în 15 ml (1 lingură) de ulei de măsline, cu un praf de piper cayenne, sare și piper la frigider pentru 10 până la 15 minute.
- Rumeniți creveții în tigaie în uleiul de măsline rămas timp de 2 până la 3 minute pe fiecare parte sau până când sunt fierți.
- Pune pepenele verde, rucola și feta într-un castron. Adaugati crevetii decojiti.
- Într-un castron mic, emulsionați ingredientele pentru vinaigretă, asezonați după gust și turnați peste salată.
Notă
Când faceți picnic sau campați, puteți opta pentru creveți pre-fierți
Care este reacția ta?