Salată de pepene verde, creveți și feta

Salată de pepene verde, creveți și feta

Salată de pepene verde, creveți și feta

Randament : 9 portii
Pregatire : 15 minute
Gatire : 2-3 minute
Total : 17-18 minute

Ingrediente

  • 200 g (0,44 lb) de creveți, decojiți și devenați
  • 30 ml (2 linguri) ulei de măsline
  • Un praf de piper cayenne*
  • Sarati dupa gust
  • Piper dupa gust*
  • 1 pepene verde, aproximativ 1,5 kg (3 lb), tăiat cubulețe
  • 1 cană (250 ml) rucola
  • 180 ml (¾ cană) brânză feta, mărunțită

Vinaigretă

  • 30 ml (2 linguri) suc de lamaie
  • 2,5 ml (½ linguriță) miere
  • 60 ml (¼ cană) ulei de măsline

Pregătirea

  1. Marinați creveții în 15 ml (1 lingură) de ulei de măsline, cu un praf de piper cayenne, sare și piper la frigider pentru 10 până la 15 minute.
  2. Rumeniți creveții în tigaie în uleiul de măsline rămas timp de 2 până la 3 minute pe fiecare parte sau până când sunt fierți.
  3. Pune pepenele verde, rucola și feta într-un castron. Adaugati crevetii decojiti.
  4. Într-un castron mic, emulsionați ingredientele pentru vinaigretă, asezonați după gust și turnați peste salată.

Notă

Când faceți picnic sau campați, puteți opta pentru creveți pre-fierți

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow