Popcorn Caramel

Popcorn Caramel

Popcorn Caramel

Randament : 12 căni
Pregătire : 10 minute
Gatire : 1 oră
Total : 1 oră 10 minute

Ingrediente

  • 125 ml (½ cană) + 30 ml (2 linguri) boabe de porumb (florcele de porumb)
  • 250 ml (1 cană) margarină*
  • 500 ml (2 căni) zahăr brun ușor ambalat
  • 125 ml (½ cană) sirop de porumb
  • 2,5 ml (½ linguriță) bicarbonat de sodiu
  • 5 ml (1 lingurita) extract pur de vanilie

Pregătirea

  1. Preîncălziți cuptorul la 120°C (250°F).
  2. Într-o cratiță sau folosind un aparat de făcut floricele de porumb, spargeți boabele de porumb. Transferați floricelele de porumb într-o tigaie foarte mare.
  3. Intr-o cratita la foc mediu, topim margarina. Adăugați zahăr brun și siropul de porumb și aduceți la fierbere. Lasam amestecul sa fiarba 2 minute fara a amesteca. Închide focul.
  4. Adăugați bicarbonatul de sodiu și vanilia și amestecați bine.
  5. Adăugați acest caramel în floricele de porumb și amestecați pentru a-l acoperi bine. Se pune la cuptor și se fierbe timp de 1 oră, amestecând la fiecare 15 minute.

Aceste floricele se vor păstra aproximativ 7 zile la temperatura camerei, într-un recipient ermetic. Dacă își pierde textura crocantă, reîncălziți-l ușor.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow