Popcorn Caramel
Popcorn Caramel
Randament : 12 căni
Pregătire : 10 minute
Gatire : 1 oră
Total : 1 oră 10 minute
Ingrediente
- 125 ml (½ cană) + 30 ml (2 linguri) boabe de porumb (florcele de porumb)
- 250 ml (1 cană) margarină*
- 500 ml (2 căni) zahăr brun ușor ambalat
- 125 ml (½ cană) sirop de porumb
- 2,5 ml (½ linguriță) bicarbonat de sodiu
- 5 ml (1 lingurita) extract pur de vanilie
Pregătirea
- Preîncălziți cuptorul la 120°C (250°F).
- Într-o cratiță sau folosind un aparat de făcut floricele de porumb, spargeți boabele de porumb. Transferați floricelele de porumb într-o tigaie foarte mare.
- Intr-o cratita la foc mediu, topim margarina. Adăugați zahăr brun și siropul de porumb și aduceți la fierbere. Lasam amestecul sa fiarba 2 minute fara a amesteca. Închide focul.
- Adăugați bicarbonatul de sodiu și vanilia și amestecați bine.
- Adăugați acest caramel în floricele de porumb și amestecați pentru a-l acoperi bine. Se pune la cuptor și se fierbe timp de 1 oră, amestecând la fiecare 15 minute.
Aceste floricele se vor păstra aproximativ 7 zile la temperatura camerei, într-un recipient ermetic. Dacă își pierde textura crocantă, reîncălziți-l ușor.
Care este reacția ta?