Cotlete italiene coacere lenta

Cotlete italiene coacere lenta

Cotlete italiene coacere lenta

Randament:  6 portii
Mod de preparare: 30 minute
Gatire: 4-5 ore

Ingrediente

  • 15 ml (1 lingura) ulei de masline
  • 1 până la 3 căței de usturoi tocați sau floare de usturoi*, după gust
  • 125 ml (½ cană) ceapă tocată
  • 500 ml (2 căni) de dovlecel tăiat cubulețe mici
  • 15 ml (1 lingură) ierburi uscate (busuioc și/sau oregano)*
  • 125 ml (½ cană) vin roșu
  • 15 ml (1 lingura) sirop de artar
  • 1 conserve (796 ml) conserve de roșii italiene
  • Sare si piper
  • 1 frunza de dafin*
  • 6 cotlete de porc cu os (aproximativ 1,5 kg)
  • Măsline negre fără sâmburi și inimioare de anghinare (garnitură opțională de adăugat cu 15 minute înainte de sfârșitul gătitului). 

Preparare:

  1. Intr-o oala medie, caliti ceapa si usturoiul tocate in ulei pentru cateva minute; adăugați dovlecelul și ierburile uscate și continuați să gătiți aproximativ 5 minute.
  2. Se adauga vinul si se aduce la fierbere usor, apoi se reduce putin.
  3. Se adauga conserva de rosii, siropul de artar, sare, piper si dafin; în timp ce amestecăm, spargeți grosolan roșiile dacă sunt întregi și fierbeți la foc mediu-mic, descoperite, timp de aproximativ 10 minute.
  4. Între timp, prăjiți cotletele într-o tigaie; sarati putin si transferati in slow cooker. Se toarnă sosul peste cotlete și se lasă focul la mic și se fierbe timp de 4 până la 5 ore. Cu cincisprezece minute înainte de sfârșit, adăugați, dacă doriți, măslinele și inimioarele de anghinare tăiate în 2. Se servesc cu fasole verde sau altă legumă verde.
     

NOTĂ
1. Sosul poate fi gătit cu una sau două zile înainte. Pur și simplu, reîncălziți-l înainte de a o turna peste cotlete când gătiți în slow cooker.
2. Dacă nu găsești conserve de roșii italiene întregi, poți folosi roșii tăiate cubulețe, dar nu adaugi tot lichidul din conserva, deoarece sosul va fi prea subțire.
3. Cel mai bine este să folosiți cotlete cu oase, mai degrabă decât fără oase, deoarece carnea va fi mai frageda.
4. Această rețetă poate fi preparată într-un cuptor convențional dacă nu aveți un aragaz lent: gătiți la 100ºC timp de 4 ore până la 5 ore (gătire acoperită).

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow