Salată de năut și mere
Salată de năut și mere
Randament : 3 portii
Preparare : 15 minute
Gatire : 5 minute
Total : 20 minute
Ingrediente
- 30 ml (2 linguri) maioneză ușoară*
- 30 ml (2 linguri) de iaurt simplu
- 30 ml (2 linguri) suc de lamaie sau portocale
- 5 ml (1 lingurita) coaja de lamaie sau portocala
- 2,5 ml (½ linguriță) scorțișoară*
- 1 mar rosu (Cortland sau altul), taiat cubulete mari
- 1 cutie de 540 ml (19 fl oz) năut, scurs și clătit*
- 180 ml (¾ cană) țelină, tocată
- 2 salote verzi, tocate
- 1 catel de usturoi tocat sau floare de usturoi (optional)
- 15 ml (1 lingura) patrunjel proaspat, tocat
- 125 ml (½ cană) nuci, prăjite*
- Sarat la gust
- Piper dupa gust*
Pregătirea
- Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F).
- Prăjiți nucile la cuptor pentru 5 minute și lăsați deoparte.
- Într-un castron, amestecați maioneza, iaurtul, sucul, coaja și scorțișoara.
- Adăugați mărul și amestecați bine.
- Se adauga restul ingredientelor si se da la frigider pentru 1 ora.
- Serviți pe frunze de spanac sau pe un pat de verdeață.
Care este reacția ta?