Salata de Quinoa cu Pepene galben și sfeclă roșie
Salata de Quinoa cu Pepene galben și sfeclă roșie

Nimic nu se aseamănă cu o salată bună, colorată și hrănitoare, pe care o poți pregăti din timp! O modalitate grozavă de a încorpora quinoa în meniul tău!
Preparare : 20 minute
Gatire : 20 minute
Total : 40 minute
Ingrediente
- 430 ml (1 ¾ cană) apă
- 250 ml (1 cană) quinoa*
- 750 ml (3 căni) de sfeclă fiartă tăiată cubulețe (aproximativ 6 sfeclă)
- 45 ml (3 linguri) oțet de vin roșu
- 750 ml (3 căni) de pepene verde tăiat cubulețe
- 500 ml (2 cesti) rucola tocata grosier
- 225 g (½ lb) brânză proaspătă de capră sau feta, mărunțită
- Sare si piper
Pregătirea
- Într-o cratiță, aduceți apa și quinoa la fiert. Acoperiți și fierbeți la foc mic aproximativ 15 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa stea aproximativ 5 minute. Rupeți boabele folosind o furculiță. Lasati sa se raceasca complet.
- Într-un castron mare, combinați toate ingredientele, cu excepția brânzei. Sare si piper. Se serveste si se orneaza cu o cantitate generoasa de branza de capra sau feta.
Variante
Înlocuiți pepenele galben cu un măr tăiat cubulețe sau rucola cu spanac.
Care este reacția ta?






