Pizza cu legume
Pizza cu legume
Preparare : 10 minute
Gatire : 5 până la 10 minute
Randament : 4 porții
Ingrediente
- 1 vinete medie, 540 g (1,19 lb), tăiată în felii
- 2 ardei roșii de 330 g (0,73 lb), tăiați fâșii
- 2 ciuperci portobello, 30 g (0,07 lb) în total, tăiate în felii subțiri
- 1 roșie, 60 g (0,13 lb), fără miez și tăiată cubulețe
- 1 dovlecel mediu, 150 g (0,33 lb), tăiat în felii de 0,5 cm (1/4 inch)
- 1 inimă de anghinare conservată, 27 g (0,06 lb), tocată grosier
- ½ ceapă roșie, tocată grosier
- 15 ml (1 lingura) otet balsamic*
- 10 ml (2 lingurițe) ulei de măsline
- 2,5 ml (½ linguriță) piper*
- 1,25 ml (¼ linguriță) sare
- 2,5 ml (½ linguriță) usturoi tocat în ulei
- 4 pitas fara gluten*
- Așchii de parmezan după gust
Pregătirea
- Preîncălziți cuptorul la 260°C (500°F).
- Într-un castron mare, combinați vinetele, ardeii, ciupercile, roșia, dovlecelul, anghinarea și ceapa. A rezerva.
- Într-un alt castron se bat cu o furculiță oțetul balsamic, uleiul, piperul, sarea și usturoiul.
- Adăugați vinegreta în legume și amestecați bine. Împărțiți acest amestec în mod egal peste pita și stropiți cu așchii de parmezan.
- Coaceți timp de 5 până la 10 minute sau până când legumele sunt frumos rumenite.
- Serviți imediat cu o salată.
Care este reacția ta?