Calatoria

Visezi la aventură, la descoperire sau chiar la relaxare în timpul unei călătorii, dar te întrebi dacă acest lucru este compatibil cu o dietă fără gluten. Nu vă faceți griji, puteți continua să călătoriți în lume dacă aveți grijă să vă planificați bine călătoria pentru a vă asigura un sejur fără gluten.

Calatoria

Visezi la aventură, la descoperire sau chiar la relaxare în timpul unei călătorii, dar te întrebi dacă acest lucru este compatibil cu o dietă fără gluten. Nu vă faceți griji, puteți continua să călătoriți în lume dacă aveți grijă să vă planificați bine călătoria pentru a vă asigura un sejur fără gluten.

Recomandări pentru planificarea călătoriei

  • Cereți ajutor agentului dvs. de turism.
  • Contactați firma de transport (avionul) pentru a întreba dacă este posibil să primiți o masă fără gluten la bord. Mai multe companii oferă acest serviciu cu notificare prealabilă. Pentru a fi în siguranță, cereți confirmarea scrisă că solicitarea dumneavoastră a fost acceptată și va fi îndeplinită.
  • Aveți întotdeauna la îndemână gustări sănătoase, fără gluten, pe toată durata călătoriei (bișcături, batoane, fructe uscate, migdale, nuci și semințe, conserve de ton, paste etc.).
  • Alegeți destinații în care există reglementări privind etichetarea produselor alimentare și glutenului.
  • Aflați despre alimentele și tradițiile culinare ale țărilor pe care le veți vizita. În acest fel, puteți deja să planificați întrebările de adresat înainte de a face alegeri.
  • Aduceți un text explicativ despre starea dumneavoastră și despre dieta fără gluten în limba țării pe care o veți vizita. Puteți consulta secțiunea Călătorii fără gluten de pe site-ul Celiaque Québec pentru a găsi texte în câteva limbi.
  • Poate fi practic să închiriezi unități de cazare cu bucătărie și echipamente, astfel încât să poți pregăti singur mesele fără gluten și să gestionezi mai bine contaminarea.

Contactați asociația celiaca din țara unde mergeti

Când vă planificați călătoria, verificați dacă țara pe care intenționați să o vizitați are o asociație pentru celiaci. Aceste organizații vă pot oferi o multitudine de informații relevante despre tradițiile culinare ale țării, alimentele cu cel mai mare risc de a conține sau de a fi contaminate cu gluten, opțiunile magazinelor alimentare sau restaurantelor care oferă alimente fără gluten, reglementările precum și alte câteva altele. sfaturi care vă vor fi utile în timpul călătoriei dvs.

Găsirea unui restaurant fără gluten în timpul călătoriei

Asociația de celiaci a țării este de obicei o sursă de încredere de informații. Există, de asemenea, aplicații care listează restaurante care oferă mese fără gluten, cea mai cunoscută fiind Find Me Gluten Free . Vă rugăm să rețineți : listele prezentate de aceste aplicații trebuie consultate doar în scop informativ. Este important să confirmați întotdeauna împreună cu restauratorul că felurile de mâncare servite sunt potrivite pentru persoanele cu boală celiacă, în special punând întrebări despre gestionarea contaminării.

Exprimați-vă într-o altă limbă

Când nu vorbiți limba locală, nu este întotdeauna ușor să vă explicați boala și restricțiile alimentare. Pentru a vă ajuta să comandați la un restaurant, site-ul https://www.celiactravel.com oferă text tradus în peste 60 de limbi. O poți imprima și ține la tine când ieși la restaurante.

De asemenea, este posibil să utilizați o aplicație de traducere folosind telefonul mobil.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow