Salata greceasca
Salata greceasca
Randament: 5 portii
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente pentru vinegreta
- 90 ml (6 linguri) ulei de măsline
- 30 ml (2 linguri) suc de lamaie
- 15 ml (1 lingura) otet de vin rosu
- 5 ml (1 linguriță) muștar de Dijon*
- 2,5 ml (½ linguriță) miere
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 30 ml (2 linguri) pătrunjel cu frunze plate tocat
- 5 ml (1 lingurita) oregano uscat*
- 1 ml (¼ linguriță) sare
Ingrediente pentru salata
- 500 ml (2 căni) roșii cherry, tăiate în jumătate
- 1 castravete englezesc, tăiat în jumătate de lună
- 1 ardei rosu, fara samburi si taiat cubulete
- ½ ceapă roșie, tăiată mărunt
- 125 ml (½ cană) măsline negre fără sâmburi
- 250 ml (1 cană) brânză feta tocată grosier
- Sare si piper*
- Oregano uscat*
Preparare:
- Într-un castron, amestecați energic toate ingredientele pentru vinaigretă folosind un tel pentru a emulsiona.
- Într-un castron mare sau într-un castron de salată, puneți toate ingredientele pentru salată, cu excepția brânzei feta.
- Se toarnă vinegreta peste legume și se amestecă ușor. Puneti condimentul.
- Acoperiți cu brânză feta și presarati cu oregano uscat.
Care este reacția ta?